Το Κτήμα | Καλοκαιρινός γάμος | Χειμερινός γάμος | Βάπτιση |Εκδηλώσεις | Η κουζίνα μας | Η περιοχή | Εκκλησίες |Αναμνήσεις | Επικοινωνία
© ΚΤΗΜΑ ΦΑΡΓΚΑΝΗ  2008 - 2015   ΣΧΕΔΙΑΣΗ: MINIMAL
Η περιοχή
Η Γρίτσα
Όμορφη ακτή με αρμονικό συνδυασμό από βότσαλα, άμμο και καθάρια γαλανή θάλασσα, βραβευμένη με τη Γαλάζια σημαία της Ευρώπης, είναι η παραδοσιακή παραλία του Λιτοχώρου.
Βρίσκεται πολύ κοντά στον μυθικό Όλυμπο, στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Δίου.
Δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη για αξέχαστες διακοπές με θέα τη θάλασσα και τον Όλυμπο.
Στο λιμάνι της Γρίτσας μπορείτε να αγκυροβολήσετε τα μικρά σας σκάφη και να οργανώσετε τις ιστιοπλοϊκές περιηγήσεις σας.
Απέχει 15 χιλιόμετρα από την Κατερίνη, με εύκολη πρόσβαση μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (κόμβος Λιτοχώρου) και του Σιδηρόδρομου (Σταθμός Λιτοχώρου).

Το Λιτόχωρο. Η πύλη των θεϊκών κατοικιών
Μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Στην ατμόσφαιρα η ορεινή δροσιά συνταιριάζει με τη θαλασσινή αύρα. Στο βιβλίο του χρόνου ο μύθος συναντιέται με την ιστορία και η ιστορία με την παράδοση. Και στο τοπίο των χρωματικών εναλλαγών και της αισθητικής αρμονίας η φυσική ομορφιά συνενώνεται με την ανθρώπινη ζεστασιά.
Στο Λιτόχωρο. Στη μικρή πόλη με τη μεγάλη ιστορία και τον πλούτο των εντυπώσεων, που απλώνεται στην πλαγιά του υψηλότερου ελληνικού βουνού. Γραφικό και φιλόξενο το Λιτόχωρο, είναι έτοιμο κάθε στιγμή να προσφέρει τις καλές του υπηρεσίες στον ταξιδιώτη κάθε εποχής. Χειμώνα, καλοκαίρι, άνοιξη, φθινόπωρο, η φύση βρίσκεται στην καλή της ώρα. Εδώ είναι η αφετηρία για τις εξορμήσεις στο ανεπανάληπτο περιβάλλον του Ολύμπου, για την περιπέτεια των αναβάσεων στην κατοικία των θεών της αρχαιότητας. Από εδώ, σε υψόμετρο 300 μ., αρχίζει η περιπλάνηση σε δασιές χαράδρες, σε τοπία με ποικίλη βλάστηση, στην περίφημη κοιλάδα του Ενιπέα ποταμού.
Σε μικρή απόσταση από εδώ προσφέρεται απλόχερα η θαλάσσια διασκέδαση στις θαυμάσιες παραλίες της Πιερίας.
Τουριστικό θέρετρο με εύκολη πρόσβαση τόσο σιδηροδρομικώς όσο και οδικώς, μόλις πέντε χιλιόμετρα από τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας - θεσσαλονίκης (92 χιλιόμετρα από τη θεσσαλονίκη, 24 από την Κατερίνη και 65 από τη Λάρισα), το Λιτόχωρο, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νομού Πιερίας με 7.000 κατοίκους, υποδέχεται τους επισκέπτες του, προσφέροντας τους, με την κατάλληλη υποδομή του, όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες για να χαρούν τις μικρές ή μεγάλες διακοπές τους, αλλά και τα Σαββατοκύριακα τους.
FACEBOOK ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ